Vanliga Frågor – FAQ

Här finner du svar på dom mesta vanliga frågorna som kunder ställer, skulle du ha en fråga som ej besvaras här så vänligen ta kontakt med oss genom vårat kontaktformulär.

Är Koderna Vi Säljer Helt Lagliga?

Vi erbjuder endast produktkoder köpta från officiella distributörer, vilket gör att våra produktnycklar är 100% lagliga och du har inget att oroa dig över.

Skulle du mot all förmodan stöta på några som helst problem med den kod du införskaffat via oss så rekomenderar vi dig att kontakta oss genom vårat formulär så kommer vi försöka lösa problemet omgående.

Hur Kan Ni Vara Så Mycket Billigare Än Alla Andra?

Om du jämför våra priser på produkterna vi erbjuder med andra leverantörer så kommer du se att vi är mycket billigare än dom flesta.

Anledningen till att vi kan hålla så låga priser är för att vi köper in allt i stora ordrar och kan erbjuda våra kunder förmånliga priser.

Vi har heller inga fysiska butiker eller lager som kostar pengar vilket gör att vi kan hålla ned kostnaderna rejält, vilket syns på prislappen för dig som kund.

Hur Kommer Jag i Kontakt Med Er?

Har du frågor gällande en beställning, produkt eller söker du mer information? Du kan enkelt kontakta oss via e-post.

På kontaktsidan hittar du ett kontaktformulär som du kan fylla i snabbt och enkelt.

Hur Lång Tid Tar Det Innan Jag Får Min Kod?

Din kod kommer DIREKT på e-post efter du angett dina uppgifter och din betalaning har blivit registrerad.

Koden Jag Har Mottagit Fungerar Inte. Vad Gör Jag Nu?

Våra koder fungerar ALLTID. Vi köper genom officiella distributörer som givetvis har dom ursprungliga koderna vilket gör dom 100% giltiga.

Om du verkligen upplever problem med din beställda produktnyckel eller kod så rekomenderar vi dig att ta kontakt med oss.

Hur Skickar Ni Koderna?

Vi skickar enbart per E-post då hela denna service är online-baserad.

Jag Tappade Bort Min Kod, Vad Gör Jag Nu?

Kontakta vår support genom kontaktformuläret så kan vi hjälpa dig.

Min Betalning Är “Under Supervision”. Vad Betyder Det?

Detta meddelande får man ibland om man väljer att betala genom PayPal. Vi måste manuellt godkänna din betalning p.g.a säkerhetsrisk, det tar oftast några minuter innan PayPal godkänner detta men tyvär kan det ibland ta några timmar. Om din betalning mot all förmodan skulle bli nekad kommer vi självklart att återbetala fullt belopp till dig.

Generellt så godkänner vi endast betalningar från verifierade PayPal-konton samt att e-postadressen dit koden skall levereras stämmer överens med den betalande PayPal-adressen. Detta är p.g.a ökad säkerhet samt att du som kund inte skall blir lurad eller att vi som leverantör av koder ej skall bli lurade av kriminella nätverk som arbetar online med att scamma till sig pengar.