Skillnad Mellan Windows 10 Pro och Home

Vilken skillnad är det mellan windows 10 home pro

Microsoft Windows 10 finns som två varianter, dessa är Home och Pro. Där den sistnämnda kommer med flera funktioner och oftast högre pris än Home som även den är fullpackad med nödvändiga funktioner som vardags användaren kommer ta nytta av.

Skillnad Mellan Windows 10 Pro och Home

Windows 10 Home är det operativsystemet som är mest vanligt och finnas i de flesta datorer, surfplattor och 2-i-1-enheter.

Windows 10 Pro är däremot mer tänkt för mindre företag, frilansarbetare och för dig som vill kunna jobba hemifrån ibland.

Vad Kommer med Win 10 Home

Home är basvarianten av Win-10 och riktar sig framförallt mot privatpersoner, med denna version får du med funktionalitet som Microsofts egna webbläsare Edge, den digitala assistenten Cortana, Windows Hello och Continuum.

För genomsnittsanvändaren så kommer Home passa sig bästa då skillnaden mellan Windows 10 Home och Pro utgåvan är mest för dig som behöver det där lilla extra.

Vad kommer Med Windows 10 Pro

Om du bestämt dig för Pro kommer du få allt som Home har och lite till, denna version av operativsystemet bygger vidare på funktionaliteten som finns i Home med inriktning mot företag.

Med Windows 10 Pro tillkommer Domain Join, Group Policy Management, Bitlocker, Enterprise Mode Internet Explorer (EMIE), Assigned Access, Remote Desktop, Client Hyper – V och Direct Access.

Ett litet tips här att om någon av ovanstående funktioner ringer en klocka för dig så kommer Windows 10 Pro vara det du söker, tycker du det är svårt att göra skillnad på Windows 10 Home och Pro och vilket av dom som är det bäst passande operativsystemet för dig så hade jag börjat med Home.

Vad Har Windows 10 Home och Pro Gemensamt

Alla versionen av Windows 10 kommer med Cortana och den nya webbläsaren Microsoft Edge samt Continuum-funktionen.

Universella Appar för både Home och Pro, köper du en app från Windows store så kommer den fungera för alla enheter, PC, surfplatta, smartphone eller to.m Xbox One.

Vill du veta vad för skillnad windows 10 home och pro har.

Vilken Version Av Windows 10 Passar Dig Bäst

Om du är en vardags användare dvs du vill mest använda din enhet till att surfa runt, göra små arbeten och ha tillgång till dina mediefiler så kommer Windows 10 Home passa dig perfekt.

Känner du däremot att du vill ha en arbetsdator så är Windows 10 Pro att rekommendera då det förutom flera funktioner även erbjuder bättre säkerhet och kompatibilitet.

Om du är i behov av någon av funktionerna som nämnts tidigare för Pro så är det just den versionen av Windows 10 du bör köpa, man kan resonera sån att om det finns någon funktion i Pro som du tror att du behöver så vet du förmodligen om det redan, annars kommer du mest troligen att klara dig bra med Home.